НОВИНИ

В Україні знову подешевшали імпортні томати

16.12.2019 07:00
veliki_tomati

Томати з місцевих теплиць на поточному тижні в продаж так і не надходили, оскільки всі тепличні господарства України вже завершили сезон реалізації. Українські трейдери повідомляють про нову хвилю зниження цін на імпортні томати. Короткочасне, але помітне підвищення цін минулого тижня стало однією з причин різкого зниження попиту на турецький томат, повідомляють аналітики проекту  різкого зниження попиту на турецький томат, повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Деякі оптові компанії, як і раніше утримувалися від закупівель імпортного томату, аргументуючи свою позицію низькими темпами збуту даної продукції в роздробі. Інші компанії, як правило, купували томат невеликими партіями виключно для поточних продажів, плануючи при цьому збільшити об’єми закупівель безпосередньо перед новорічними святами. У сформованих умовах продавці для активізації темпів збуту змушені були знизити відпускні ціни, і на даний момент пропонують турецький томат за ціною 28-32 грн/кг($1,19-1,36/кг), що в середньому на 8% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня.

Також, експерти проекту зазначають, що томати з місцевих теплиць на поточному тижні в продаж так і не надходили. Оскільки всі тепличні господарства України вже завершили сезон реалізації.

Додамо, що на даний момент імпортний томат в Україні коштує вже в середньому на 10% дешевше, ніж роком раніше. На даний момент томати з Туреччини складають основну частку пропозиції на українському ринку в даному сегменті.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: