НОВИНИ

В Україні знову подорожчали тепличні огірки

12.10.2019 08:34
89_main

Підтримку цінам надає відсутність конкуренції з боку імпорту і досить високий попит місцевих оптових компаній і роздрібних мереж.Як повідомляють аналітики проекту EastFruit, посилаючись на дані власного щоденного моніторингу, поточного тижня в Україні знову почав дорожчати тепличний огірок.

Основною причиною подорожчання стало сезонне скорочення пропозиції огірка в українських господарствах. Також підтримку цінам надає відсутність конкуренції з боку імпорту і досить високий попит місцевих оптових компаній і роздрібних мереж.

У сформованій ситуації виробники отримали можливість підвищити відпускні ціни на тепличні огірки. Сьогодні вони відвантажують цю продукцію за 13-18 грн/кг ($0,53-0,73/кг), що в середньому на 46% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Із-за перепадів середньодобових температур вибірки в теплицях значно знизилися. В результаті пропозиція на ринку дещо скоротилася, що на тлі стабільного попиту призвело до подорожчання даної продукції. Крім того, в цьому сезоні багато комбінатів відмовилися вирощувати огірки другої сівозміни, або скоротили площі під ними на користь томатів.

При цьому варто відзначити, що більшість імпортерів на сьогоднішній день вже готуються почати масові закупівлі огірка в Туреччині, посилаючись на істотне скорочення пропозиції з українських господарств. Відзначимо, що, як правило, Україна починає закуповувати огірок на зовнішньому ринку в другій половині жовтня, коли пропозиція продукції місцевого виробництва різко скорочується. При цьому найбільші обсяги продукції країна традиційно імпортує в період з січня по лютий.

Нагадаємо, що на даний момент тепличний огірок в Україні вже коштує в середньому на 14% дорожче, ніж на початку жовтня 2018 року.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: