НОВИНИ

В Україні знову дешевшають огірки

30.03.2019 11:38

Ближче до вихідних на український ринок почали масово надходити імпортні огірки виробництва Туреччини та Польщі. Як повідомляють експерти проекту EastFruit, огірки на українському ринку почали падати в ціні. Основною причиною зниження цін на продукцію ключові гравці ринку називають різке збільшення пропозиції імпортного огірка, тоді як попит на ринку залишається невисоким.

Так, на сьогоднішній день основні продажі гладкого огірка комбінати здійснюють по 48-50 грн / кг ($ 1,76-1,83 / кг), що в середньому на 7% дешевше, ніж тижнем раніше. Колючий огірок з місцевих комбінатів надходить в продаж по 50-55 грн / кг ($ 1,83-2,02 / кг), що в середньому на 9% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня.

За словами представників тепличних комбінатів, на початку тижня ціна на місцевий огірок була відносно стабільною. Збори врожаю в українських комбінатах просувалися вкрай повільно через похмурої погоди. Однак, вже ближче до вихідних на український ринок почала масово надходити імпортна продукція виробництва Туреччини та Польщі, що в свою чергу не дозволила продавцям тепличних огірків утримати ціну на рівні минулого тижня.

При цьому необхідно зазначити, що тепличні огірки в Україні сьогодні коштують значно дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. Так, ціна на гладкий огірок виросла в середньому на 19%, а вартість колючого огірка піднялася в середньому на 10% в порівнянні з останнім тижнем березня 2018 року.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: