НОВИНИ

В Україні стрімкими темпами дорожчає важливий інгрідієнт борщового набору

13.03.2019 07:38

На ринку білокачанної капусти за минулі вихідні прискорилось зростання цін. Сьогодні на найбільшому в Західному регіоні гуртовому ринку ОРСП «Шувар» капуста пропонується по 16-18 грн/кг (0,54-0,61 EUR/кг), пише «Інфо-Шувар».

В порівнянні з минулою п’ятницею, ціни зросли на 10%, а від початку березня вартість продукції збільшилась в 1,5 рази. Таким чином, білокачанна капуста очолила рейтинг найбільш дорогих позицій серед овочів «борщового набору», потіснивши цибулю.

«Сьогодні є всі підстави прогнозувати подальше зростання ціни на українську капусту. В українських сховищах пропозиція обмежена, особливо це стосується, якісної  капусти. В сусідній Білорусі, звідки ми завозимо буряк та моркву ціни на капусту майже співставні із нашими цінами. Імпортери придивляються до польської капусти. Завдяки зростанню ціни в Україні, різниця у вартості польської та вітчизняної капусти суттєво збільшилась за минулий тиждень, але, поки що, цього недостатньо для початку масового імпорту»,- розповідає Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар».


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: