ВАЖЛИВО

В Україні знайдуть кошти на зрошення, – аграрний комітет ВРУ

11.02.2020 17:24
photo_2020-02-11_17-06-20

Питання зрошення і дотацій виробникам можуть вирішити найближчим часом. На таку потребу вказав народний депутат Ігор Колихаєв від фракційного об`єднання «За майбутнє» на слуханнях в аграрному парламентському комітеті Верховної Ради України, повідомляє Agronews.

Він підтримав звернення до аграрного комітету віце-президента Української асоціації виробників картоплі Сергія Рибалка, що лобіював інтереси овочівників та картоплярів України, наполягаючи на необхідності пріоритетного фінансування встановлення зрошення та будівництва картоплесховищ та овочесховищ.

Заступник міністра економіки з питань сільського господарства Тарас Висоцький погодився з такою необхідністю і пообіцяв, що Мінекономрозвитку буде піднято та оновлено постанову Кабінету Міністрів України, що діяла 10 років тому. Ймовірно, що її переглянуть найближчим часом.

Тарас Висоцький порекомендував овочівникам і картоплярам звернути увагу на програму з відшкодування вартості сільгосптехніки та обладнання вітчизняного виробництва, де є машини та обладнання для зрошення й активно їх встановлювати. «Якщо виділених на 2020 рік коштів на програму відшкодування вартості сільгосптехніки та обладнання вітчизняного виробництва не вистачатиме, то її пролонгують і погасять дотації за поданими документами в першому кварталі 2021 року, як це робиться цьогоріч», – пообіцяв заступник міністра економіки.   


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: