НОВИНИ

В Україні змінилися критерії ризиків для перевірок агробізнесу

10.03.2019 07:00

Кабінет Міністрів встановив нові критерії визначення ризиків для здійснення державних перевірок бізнесу, зокрема й у сфері АПК. Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Нові критерії визначення ступеню ризику впроваджуються в наступних сферах: діяльність направлена на зниження рівня споживання тютюнових виробів та їхнього шкідливого впливу на здоров’я населення (наприклад, перевірки кафе та ресторанів щодо виконання ними правил з організації спеціальних відведених місць для паління), забезпечення біологічної і генетичної безпеки щодо сільськогосподарських рослин під час створення, дослідження та практичного використання генетично модифікованих організмів (ГМО) на підприємствах АПК, законодавчо регульованої метрології та безпека залізничного транспорту.

Запропонований Мінекономрозвитку ризик-орієнтований підхід до здійснення перевірок дозволяє: встановити чіткі вимоги для визначення ступеня ризику від провадження такої діяльності, більш деталізовано та системно підійти до оцінки діяльності суб’єктів господарювання, забезпечити оптимальний перерозподіл уваги органів державного нагляду (контролю) з менш ризикових суб’єктів господарювання на більш ризикові.

Також цей підхід дозволяє сприяти вдосконаленню та спрощенню системи державного нагляду, підвищенню об’єктивності, прозорості та неупередженості здійснення заходів державного нагляду (контролю).


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: