ГОЛОВНЕ

В Україні змінили ставку ПДВ з операцій з постачання окремих видів агропродукції

17.12.2020 10:27
news_big_new_НДС5c936f8ae564e

Сьогодні, 17 грудня 2020 року, Верховна Рада України розглянула Проєкт Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції №3656. Про це повідомляє agronews.ua.

Проєкт Закону розглянуто у другому читанні. Законопроєкт було надано до ВРУ 2 грудня 2020 року.

З приводу законопроєкту доповідав голова підкомітету Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Мар’ян Заблоцький.

Депутати більшістю голосів проголосували за законопроєкт. Таким чином, проєкт Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції №3656 прийнято.

Законом з метою підтримки сільськогосподарського товаровиробництва в Україні запроваджено знижену ставку податку на додану вартість у розмірі 14 % для сільськогосподарської продукції, що відносяться до низки товарних груп.

Зазначеними кодами охоплюється, зокрема:

– велика рогата худоба, жива;

– свині, живі;

– пшениця;

– жито;

– ячмiнь;

– овес;

– кукурудза;

– соєвi боби;

– насiння льону;

– насiння свирiпи та ріпаку, насiння соняшнику;

– насiння та плоди iнших олiйних культур;

– цукрові буряки крім операцій з ввезення на митну територію України товарів, визначених у пункті 197.18 статті 197 цього Кодексу.

Проект Закону зареєстровано за №3656.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та застосовується до податкових періодів, починаючи з першого числа місяця, наступного за місяцем опублікування цього Закону.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: