ВАЖЛИВО

В Україні збільшилась чисельність гризунів на полях

24.09.2020 07:32
106979

В усіх природно-кліматичних зонах на багаторічних травах, неорних землях, стерні відмічається збільшення чисельності мишоподібних гризунів. Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, пише agronews.ua.

«Чисельність мишоподібних гризунів оцінюється в 1-3, макс. 4-7 у Вінницькій, Волинській, Київській, Луганській, Тернопільській та до 10 жилих колоній на гектар у Херсонській областях, в колонії 1-5 жилих нір», — йдеться в повідомленні.

За видовим складом переважає полівка звичайна та миша польова. У Тернопільській та Херсонській областях відбуваються міграції гризунів у посіви озимого ріпаку та активне розмноження. Погодні умови та наявність кормів (падалиця, сходи озимого ріпаку, рослини багаторічних трав тощо) сприяють масовому розмноженню гризунів, що надалі уможливлює загрозу значних пошкоджень посівів озимих культур.

«Першочерговими заходами в обмеженні чисельності мишоподібних гризунів є профілактичні заходи: знищення бур’янів, зменшення втрат урожаю при збиранні, своєчасна зяблева оранка, що позбавить гризунів кормової бази та надійного сховища, контроль за розвитком та регулювання чисельності цих шкідників у місцях резервацій з метою недопущення їх розселення на посіви сільськогосподарських культур», — радять спеціалісти.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: