НОВИНИ

В Україні збільшуються площі промислових насаджень лохини

20.11.2020 11:02
lokhyna

В Україні зростають площі під промисловими насадженнями лохини. Загальна площа насаджень лохини в Україні досягла майже 2 тис. га. Ягоду вирощують переважно під експорт до Європейського Союзу. Вирощують культуру за інтенсивними технологіями. На сьогодні цю культуру висаджують майже в усіх регіонах України, де дозволяють природні умови. Про це повідомляє agronews.ua.

Площі насаджень з кожним роком збільшуються. Основною причиною цього є ціна, адже лохина — найдорожча ягода серед тих, що вирощують в країні, середня вартість її становить 150-200 грн/кг.

Так, ТзОВ «Фрукти Полісся», що на Волині, займається вирощуванням лохини. Цього року було зроблено нових насаджень на площі 13,99 га. Загалом у господарстві планують довести площу насаджень лохини не менше, ніж до 40 га, – розповіли у господарстві.

Перший врожай планують збирати у 2022 році. Вирощують ягоду для експорту до ЄС. Земля у довгостроковій оренді, тим не менш господарство готове розвивати ягідник та створювати робочі місця.

Розташоване підприємство у с. Омельне, Ківерцівського району, Волинської області.

В середньому, в перші роки плодоношення ягода може давати до 1 т/га, набираючи обертів з кожним роком. Загалом рослини можуть давати врожай до 50 років.  

Нагадаємо, в Україні до Держреєстру сортів внесено перші вітчизняні сорти мигдалю.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: