НОВИНИ

В Україні збільшуються запаси меду

16.12.2019 10:19
img_top-696x464

Україна виробляє майже 70-80 тис. т меду на рік, що перевищує обсяги експорту та споживання цієї продукції на внутрішньому ринку та призводить до накопичення запасів. Про це повідомив директор з розвитку «Асканія-Пак» Віктор Іванченко, інформує interfax.com.ua.

«Оцінювальний обсяг виробництва меду в Україні становить 70-80 тис. т на рік. Україна виробляє меду більше, ніж може продати на експорт і вжити на внутрішньому ринку, і ці залишки переходять із року в рік. Сьогодні це великий надлишок, який тисне на ринок. За нашими оцінками, на руках у пасічників від 35 до 40 тис. т», — сказав він.

За словами експерта, прогнозовано Україна відправить на експорт у першому півріччі 2020 р. приблизно 20-25 тис. т, а 15 тис. т перейдуть залишками на наступний рік.

«На зовнішньому ринку попит на український мед сформувався. Два найбільших покупця українського меду це Європа, вона закуповує приблизно 40-45 тис. т на рік, і США — від 5 до 10 тис. т/рік. Середній обсяг експорту українського меду становить 50-55 тис. т і не думаю, що цей показник збільшуватиметься», — зазначив Віктор Іванченко.

Водночас, за оцінками «Асканія-Пак», обсяг виробництва меду в Україні знижується останні два роки на 5% щорічно через несприятливі для медозбору погодні умови.

Крім того, з початку сезону закупівельні ціни на мед в Україні знизилися майже на 22% — до 32 грн/кг меду.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: