НОВИНИ

В Україні затвердили нові правила дослідження пестицидів

08.02.2021 12:30
1

З початку лютого діють нові правила для досліджень пестицидів та агрохімікатів. Мін’юст зареєстрував відповідний наказ Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського. Про це повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, пише agronews.ua.

Пестициди використовують,  аби припинити ріст чагарників та знищити шкідників. Агрохімікати покращують родючість ґрунтів, урожайність та аграрну продукцію. Якщо ж використовувати неякісні фальсифіковані препарати – шкоди для здоров’я людей та довкілля не оминути.

Аби бути впевненими у безпечності препаратів, захистити людей та довкілля, Міністерство затвердило нові правила для тих, хто їх досліджує.  Оновлені вимоги змінили підходи, які діяли ще з 1996 року. Новий порядок дозволяє досліджувати препарати не лише державним, а й приватним і міжнародним лабораторіям.

Тепер організація, яка хоче проводити випробування препаратів, має підтвердити свою здатність працювати у цій сфері. Обов’язкова умова – наявність відповідного обладнання, кваліфікованого персоналу, лабораторії, сертифікованої за міжнародними стандартами, місць для досліджень препаратів. Це гарантуватиме, що випробування препаратів проведуть якісно, а підробок стане менше.

Нагадаємо, що Україна розпочала вивозити непридатні пестициди для належної утилізації.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: