НОВИНИ

В Україні зареєстрували шість нових сортів суниці

26.03.2019 13:51

У Державному реєстрі сортів рослин, придатних для поширення в Україні, з’явилися шість нових італійських сортів суниці селекційної компанії CIV (Consorzio Italiano Vivaisti – Консорціуму італійських розплідників), передає east-fruit.com.

Один з напрямків селекції CIV – сорти суниці садової, які підходять для вирощування в умовах континентального клімату. Найбільш відомі перші селекційні розробки цієї компанії – це сорти «Клер» (Clery) і «Мармолада» (Marmolada® Onebor), які до сих пір дуже популярні серед виробників в ЄС, Україні і Молдові.

Серед нових селекційних розробок варто відзначити ремонтантні сорти «Мурано» (Murano) і «Віваро» (Vivara), а також сорти червневого плодоношення «Сибілла» (Sibilla) і «Апріка» (Aprica), які відрізняються дуже хорошими смаковими якостями, транспортабельністю, а також високою урожайністю.

Зазначається, що включення нових сортів до Державного Реєстру дозволить українським ягідникам скористатися Державною програмою часткового відшкодування вартості посадкового матеріалу.

Аналітики EastFruit відзначають, що виробництво суниці садової в Україні розвивається досить динамічно. Зокрема, в 2018 році експорт замороженої суниці садової з країни виріс відразу на 24% і оновив рекорд експорту, який протримався лише один рік. Всього в 2018 році з України було експортовано 3,7 тис. тонн замороженої і 1,2 тис. тонн свіжої суниці садової.

Включення до реєстру нових сучасних сортів дозволить Україні значно посилити експортні позиції по цій популярній ягідної культури, зазначають аналітики.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: