НОВИНИ

В Україні зареєстрували новий сорт лохини

28.03.2020 10:08
3x4_reka-400x300

ТОВ «Фрутек» внесло новий сорт лохини Река до Реєстру сортів рослин придатних до вирощування в Україні. Про це йдеться у повідомленні на сайті компанії, пише agronews.ua.

Сорт Река було створено на дослідній станції Руакура (Ruakura) у Новій Зеландії та виведено на ринок у 1985 р. Батьківські форми для селекції, E118 (Earliblue x Ashworth) x Bluecrop були надані Університетом штату Арканзас та USDA.

Сорт Река відноситься до ранньостиглих, урожай дозріває на 5-7 днів раніше сорту Дюк, проте стигла ягода практично не осипається і може залишатися на рослинах 3-4 тижні.

«Река – один з найменш вибагливих сортів чорниці (лохини) високорослої. Він має відмінну стійкість до хвороб, чудову адаптивність та добре росте і плодоносить на мінеральних та важких за механічним складом ґрунтах при мінімальному внесенні субстрату. Зимостійкість цього сорту співставна з загальновідомим сортом Блукроп, тому цей сорт придатний для вирощування у всіх кліматичних зонах України», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що сорт швидко формує потужний продуктивний кущ і виходить на максимальну продуктивність значно раніше, ніж інші сорти (Блукроп, Дарроу чи Ерліблу).

За словами керуючого партнера ТОВ «ФруТек» Олега Босого, компанія вже завезла вірус-індексований маточний матеріал, який у поточному сезоні, відповідно до чинного законодавства, пройде процес пересертифікації та буде додано до асортименту сортів, які пропонує ТОВ «ФруТек».


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: