НОВИНИ

В Україні запустили виробництво азотних добрив, які нешкідливі для ґрунтових вод і ґрунту

16.10.2020 07:02
Agr-Fond-udobreniya-final-9113

Компанія «Українські мінеральні добрива» запустила комплекс із виробництва мінеральних добрив у місті Кривий Ріг. Сучасна амонійна форма добрив не призводить до занітрачування ґрунтових вод і ґрунту на відміну від інших типів азотних добрив. Про це повідомляє сайт компанії, пише agronews.ua.

Загальний обсяг інвестицій становив понад $11 млн. Компанія виробляє добрива з амонійною формою азоту, яка знижує непродуктивні втрати після внесення до ґрунту, збільшуючи ефективність азоту на 25%.

«Виробничі потужності нового виробника дають змогу забезпечити українських аграріїв готовою продукцією до 100 тис. т щороку. Основний продукт виробництва — азотно-сірчані та комплексні добрива, створені на основі сульфату амонію», — йдеться в повідомленні.

Проти нітратної форми (селітра) амонійна не випаровується як газоподібні сполуки й майже цілком засвоюється кореневою системою (90—95% засвоєння). Не призводить до занітрачування ґрунтових вод і ґрунту на відміну від інших типів азотних добрив.

«Завдяки зростанню обсягів виробництва аграрної продукції понад 20 років можна спостерігати динамічне (+6−10% на рік) збільшення споживання мінеральних добрив. Водночас у виробничому секторі мінеральних добрив простежується протилежна тенденція», — розповідають у компанії.

«Завод дає змогу виробляти тверді полікомпонентні добрива, адаптовані до вимог певного регіону, ґрунту, культури та кліматичних умов. З наступного року ми плануємо розширити асортимент і збільшити потужності для виробництва вітчизняних добрив третього покоління», — підсумували у компанії.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: