НОВИНИ

В Україні запустили виробництво гранульованого вапняку для розкислення грунтів

05.09.2020 11:01
granulovanyy_vapnyak

Підприємство «Тернопільський кар’єр”, найбільший в Україні виробник вапнякового щебеню, почав виробництво гранульованого вапняку для розкислення грунтів. Про це розповів керівник підприємства Роман Яворський в ході прес-конференції, що відбулася 3 вересня в Києві. Повідомляє propozitsiya.com, пише  agronews.ua.

Він пояснив, що новий вид продукції призначений для розкислення грунтів. «Щебінь, який ми випускали традиційно, був занадто великим для внесення в ґрунт, а вапнякове борошно під час внесення зносило вітром», — розповів Р. Яворський.

У світі гранулювання вапна для розкислення ґрунту широко використовується. Так, «Тернопільський кар’єр” закупив відповідні технологію та обладнання кілька місяців тому в Польщі.

Як розповіла заступник директора Інституту аграрної економіки НААН України Ольга Ходаківська, гранульоване вапно — дуже перспективний матеріал для розкислення ґрунтів. Адже матеріали, що традиційно використовувалися для розкислення, — вапняк і дефекат цукрозаводів — невигідно було везти на відстань більше 100 км. Натомість гранульований вапняк вигідно перевозити й на більшу відстань. Крім того, гранульований вапняк можна використовувати в технологіях точного землеробства, вносячи локально, а не врозкид.


Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: