Фермерське господарство «Амарант Біо» планує запустити виробництво соняшниково-амарантової олії. Про це повідомив Юрій Миргород, голова ФГ. Про це повідомляє Agravery, пише agronews.ua.
«Місяць тому ми почали переговори з однією з провідних компаній України, що виробляє нерафіновану соняшникову олію, а згодом провели експерименти щодо додавання амарантової олії в концентрації 1:10% до соняшникової. На виході отримуємо новий харчовий та профілактичний продукт з імуностимулюючими властивостями – соняшниково-амарантову олію», – зазначає пан Юрій.
За його словами, дегустаційна комісія відзначила наявність в усіх зразках гіркоти різної інтенсивності в залежності від концентрації амарантової олії. Тому легка гірчинка може засвідчити споживачеві про гарантовану наявність у складі продукту амарантової олії.