НОВИНИ

В Україні запрацює програма зменшення біозагрози

27.01.2019 13:27

Наразі в Україні триває робота над Програмою зменшення біологічної загрози та Концепцією дій для Держпродспоживслужби. Про це повідомляє прес-служба відомства.

На днях під керівництвом голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи відбулася зустріч із представниками агентства зменшення загрози обороні США (DTRA) Посольства США в Україні.

Її організували з метою затвердження завдань Програми зменшення біологічної загрози для технічної допомоги та обговорення Концепції дій на подальші роки для Держпродспоживслужби.

Зазначена робота проводиться в рамках Угоди між США та Україною щодо надання допомоги Україні в ліквідації стратегічної ядерної зброї, а також запобігання зброї масового знищення й угоди між Міноборони США та МОЗ України щодо співробітництва в галузі запобігання розповсюдження технологій, патогенів та знань, які можуть бути використані для розробки біологічної зброї.

Її кінцевою метою є спроможність українського уряду дотримуватися, керувати та підтримувати систему управління біоризиками, відповідати міжнародним настановам та найкращим практикам, спроможність впроваджувати ефективну систему епіднагляду за особливо небезпечними мікроорганізмами.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: