АНАЛІТИКА

В Україні закарпатська черешня вже майже вдвічі дешевша за мелітопольську

24.06.2020 09:32
4_chereshnia

Черешня вже встигла заполонити всі прилавки. На гурті пропозиції черешні з Закарпаття найнижчі – від 30 грн/кг. Таку ж ціну просять і виробники з Вінниці. А от черешня з півдня України дещо зросла на гурті. Так, виробники черешні з південних регіонів ставлять гуртову ціну переважно від 40 грн/кг. Відповідно, у роздріб вона йде за вищою ціною. Про це повідомляє agronews.ua.

Є пропозиції по 50 грн/кг на гурті і вище, але це великоплодні сорти темно-брунатного ходового кольору. Таку черешню вже почали вирощувати і у центрі та на Закарпатті, але там її дещо менше. До того ж, свою ціну на херсонську та запорізьку черешню “накидає” доставка, адже найкраще південна черешня йде у північних та центральних регіонах.

Так, на Волині, вже у роздріб ціни найлояльніші на невеликих ринках – від 35 до 60 гривень. А от на центральному Варшавському ринку Луцька знайти черешню можна від 50 до 100 гривень за кілограм. На Північному ринку за той самий кілограм черешень доведеться викласти від 60 до 120 гривень.

Продовчиня Валентина розповіла, що така ціна вроздріб через те, що одна черешня з Мелітополя, а інша з Закарпаття.

“Ця і ця черешня смачна, але одна привезена здалеку. Відповідно й ціна на неї вища.”, – кажуть продавці.

Наразі різниця між ціною черешні з різних регіонів України може різнитися майже у 2 рази. Загалом, ягід на прилавках вже вдосталь, тому обрати можна на будь-який смак і ціну.

Нагадаємо, на Львівщині персики почали вирощувати у промислових масштабах.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: