НОВИНИ

В Україні за участю науковців створили оригінальний сорт пива

05.04.2021 14:23
0-pivkaya-shapka-900x500

ТОВ «Бердичівський пивоварний завод» за участю науковців відділу біохімії хмелю і пива та біотехнології Інституту сільського господарства НААН України розробив та розпочав виробництво нового оригінального сорту пива Бердичівське Пшеничне Gold. Про це повідомляє НААН, пише  agronews.ua.

В основі нового пива використано хміль сорту Ксанта, який зареєстрований у Держреєстрі сортів у 2008 році, заявником якого був Інститут сільського господарства Полісся НААН.

Сорт хмелю Ксанта має унікальний склад гірких речовин, ефірної олії та ксантогумолу. Ксанта використовується як для надання гіркоти, так і аромату, утворює в пиві дивовижний букет благородної пікантної гіркоти. Має насичений пряно-квітковий і цитрусовий аромат, що домінує з солодкими тонами тропіків.

“Використання сорту хмелю Ксанта з запропонованими елементами технологічних рішень в пивоварінні дозволяє створити нові сорти та стилі пива, розширити асортимент продукції, покращити його якість і безпечність, підвищити вміст в пиві біологічно активних речовин хмелю та збагатити його енергостимулюючими та імуннопідтримуючими компонентами”, – зазначила заввідділу біохімії хмелю і пива та біотехнології Інституту сільського господарства Полісся НААН Лідія Проценко.

Крім того, до складу напою ввійшли світлий ячмінний солод, пшениця з додаванням натуральної сировини: апельсинової цедри й коріандру.


Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: