НОВИНИ

В Україні за грудень зафіксували 3 спалахи АЧС свиней

24.12.2020 08:02
0

Спалах африканської чуми свиней зафіксовано в трьох областях України з початку грудня 2020 року: по одному в Кіровоградській, Київській та Миколаївській областях. Про це повідомляє Державна служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, пише agronews.ua.

10 грудня 2020 року на території приватного акціонерного товариства «Завальский графітовий комбінат» в Кіровоградській області ветеринари виявили вірус серед домашніх свиней.

17 грудня вірус у диких кабанів було виявлено в мисливському господарстві ТОВ «Оксамит сервіс» в Київській області.

Третій випадок захворювання АЧС виявлено серед домашніх свиней в приватному секторі в селі Новопетрівське Миколаївської області.

Фахівці Держпродспоживслужби в осередках захворювання проводять заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Африканська чума свиней (хвороба Монтгомері) – контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Захворювання передається при прямому контакті хворих тварин і здорових, через продукти зі свинини, кліщами і механічно (транспортними засобами, при переміщенні людей і тварин). Вакцини від захворювання немає. Майже все поголів’я хворих свиней гине.

Нагадаємо, в Україні за програмою держпідтримки тваринництва виплачено 300 млн грн.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: