НОВИНИ

В Україні з крохмалю виробляють одноразовий посуд

11.11.2020 11:32
f5ef00e82d4a038d8a1e356ebd99bcdb_L

Українська компанія EcoCorn виробляє з кукурудзяного крохмалю одноразовий посуд, який швидко розкладається. Такий посуд розкладається в ґрунті або компості від 18 до 24 місяців і горить, як папір – без кіптяви і неприємного запаху, розповіла засновниця бренду EcoCorn Валерія Кузьменко. Про це розповідає AgroPortal, пише agronews.ua.

«Молекула крохмалю за своєю структурою дуже схожа на молекулу поліпропілену, і при певних умовах і способі виробництва матеріал з крохмалю за властивостями перевершує звичний пластик», – розповідає Кузьменко.

За її словами, завдяки інертності матеріалу їжа і напої довго зберігають смак, запах, свіжість.

«В неї абсолютно безпечно наливати гаряче і алкоголь. Під впливом температури або спирту не відбувається ніяких шкідливих хімічних реакцій», – уточнила засновниця бренду.

За її словами, новий продукт користується попитом.

«Для нас це більше, ніж робота і бізнес – ми всі віримо в те, що робимо корисні справи. Ми розуміємо, що це новий продукт, і нам належить складний, але цікавий шлях розвитку цієї ніші, екопропаганди і формування попиту на наші вироби. Зараз у нас вже десятки сотень зацікавлених і сотні задоволених клієнтів, яким не все одно, в якому світі вони прокинуться завтра», – каже Кузьменко.

Нагадаємо, в Україні назвали посухостійку культуру, яка здатна замінити пшеницю.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: