НОВИНИ

В Україні з’явиться наукова лабораторія з визначення якості ґрунтів та продукції

28.07.2020 11:32
https://agronews.ua/

В лабораторії будуть працювати студенти та аспіранти ряду українських університетів в рамках програми Європейського Союзу отримають можливість переймати досвід роботи аграрних підприємств Італії, Іспанії, Австрії, Литви, Угорщини та Польщі. Про це повідомляє пресслужба Кіровоградської облдержадміністрації, пише agronews.ua.

Як наголошується, в програмі в програмі Європейського Союзу Еразмус + КА2 беруть участь студенти з університетів Литви, Польщі, Австрії, Іспанії, Угорщини, Італії, України, Молдови та Азербайджану. У списку українських вищих навчальних закладів: Центральноукраїнський національний технічний університет (ЦНТП), Білоцерківський національний аграрний університет, Львівський національний аграрний університет, Науково-методичний центр вищої та професійної передвищої освіти, Полтавська державна аграрна академія.

Так, зокрема, на базі ЦНТП створять Експертний Центр і наукову лабораторію з визначення якості ґрунтів і сільськогосподарської продукції. На це Європейський Союз виділив університету € 57,3 тис. І близько € 19 тис. Інституту сільського господарства степової зони НААН України.

Один з етапів проєкту передбачає обмін студентським досвідом. Кінцевий етап — розробка магістерських та дисертаційних робіт. Уже відомо, що європейці присвятять свої наукові роботи темі інноваційних кластерів в агропромисловому комплексі в області рослинництва. Тому пошук сільгоспвиробників, які були б зацікавлені в проведенні досліджень з використанням інноваційних технологій на базі їх підприємств, триває.

Уточнюється, що проєкту має дві мети — розвиток потенціалу університетів як складової частини агропромислових кластерів та створення інноваційних центрів як передумови для розвитку й успішного функціонування агропромислових кластерів.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: