НОВИНИ

В Україні з’явиться  перший кооперативний молокозавод

02.04.2019 07:00

Перший кооперативний молокозавод побудують господарства-члени Асоціації виробників молока. Про це повідомляє прес-служба АВМ.

Планується, що кооперативний завод Асоціації виробників молока розпочне випуск продукції в IV кварталі 2021 р.

«На сьогодні засновниками заводу стали 10 учасників. Саме ці люди не бояться вкласти свої кошти, щоб збудувати спільне підприємство. Ще минулого року ми викупили колишній молокопереробний завод у Карлівці на Полтавщині. Робота з його відновлення розпочнеться вже у травні поточного року. Нині ведемо перемовини зі світовими лідерами із виробництва устаткування для молокопереробної галузі про купівлю обладнання» ― підкреслює керівник проекту гуртової закупівлі молока  Олена Жупінас.

Очікується, що на першому етапі завод перероблятиме близько 500 т молока екстра-ґатунку на добу з перспективною до нарощування ― до 1 тис . Співпрацюватиме із господарствами в радіусі 300  км від потужностей. Завод випускатиме елітні тверді та напівтверді сири, а також буде здійснювати глибоку переробку сироватки.

Думати про власну переробку і будувати свій завод господарства-учасників АВМ змушує ситуація на молочному ринку: низька ціна на молоко-сировину, спричинена недостатньою орієнтованістю переробних заводів на експортні продукти із високою доданою вартістю.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: