НОВИНИ

В Україні з’явилася нова лабораторія моніторингу якості річкової води на сході країни

07.09.2020 16:32
0ff79b099a-1_600x

Один із чотирьох сучасних лабораторних центрів в системі Держводагентства – лабораторія моніторингу вод Східного регіону продовжує розширювати функціональні можливості. Тут встановлено нове обладнання для моніторингу якості води річок регіону. Про це повідомляє пресслужба Державного агентства водних ресурсів України, пише agronews.ua.

Наприкінці серпня нове лабораторне обладнання, придбане в рамках Меморандуму про взаєморозуміння між Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Сіверсько-Донецьким басейновим управлінням водних ресурсів з метою зменшення екологічних ризиків та поліпшення доступу до безпечної питної води для всіх дітей, було отримано лабораторією моніторингу вод Східного регіону та підготовлено для виконання досліджень.

Це сучасні прилади – рідинний хроматограф з флуоресцентним детектором для визначення показників з числа пріоритетних і специфічних для басейну та кондуктометр-солемір для визначення фізико-хімічних показників, а також аквадистилятор для підготовки води відповідно до вимог функціонування приладів.

Застосування зазначеного обладнання при здійсненні діагностичного моніторингу за новою програмою дозволить визначати розширений перелік забруднюючих речовин для встановлення хімічного стану поверхневих вод басейну Сіверського Дінця та суміжних річкових басейнів – річок Приазов’я та Нижнього Дніпра.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: