НОВИНИ

В Україні з’явилася навчальна програма нової професії «сировар»

25.11.2019 14:23
11dd1d0-22

Меморандум про співпрацю між співзасновником організації «Осередок сировара» і представником від Полтавської державної аграрної академії про відкриття навчальної програми нової професії за фахом «сировар» був підписаний в рамках першої конференції ремісничих сироварів в Полтавській державній аграрній академії. Про це повідомила співзасновник організації «Осередок сировара» Тетяна Дядечко, передає AgroPortal.

«Над проектом створення виробничої професії «сировар» у Полтавській державній аграрній академії ми працювали останній рік, і сьогодні це стало реальністю. Свідченням цього став меморандум про наміри, який був підписаний між литовсько-українською асоціацією «Осередок сировара» і академією. Це важлива подія, яка в майбутньому дасть нам кваліфіковані кадри і як результат – якісний український сир. Професія буде унікальною і з принципово новою інформацією в даній сфері. Майбутні сировари будуть вчитися півтора роки», – зазначає Дядечко.

Теоретична частина навчання буде проходити в академії, де студентам нададуть професійну ґрунтовну інформацію про молоко для подальшого виробництва сиру: вимоги, мікробіологію і біохімію.

За її словами, на базі академії студенти працюватимуть у лабораторії і проводити дослідження. Практична частина навчання буде проходити на виробничій базі, яку надає «Осередок сировара».

У викладацьку команду будуть залучені сировари України і Литви, також профільні фахівці. Після закінчення навчання кожен студент здає іспит, який поляггає у виготовленні якісного сиру з кожної групи сирів.


Перегляди: 9
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: