НОВИНИ

В Україні 80% документів на землю до Держгеокадастру надходить онлайн

07.12.2020 11:04
pereofromlennja-zemli

У листопаді поточного року фахівці структурних підрозділів Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області за заявами від фізичних та юридичних осіб сформували та видали 1 963 витяги з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки. Про це повідомляє Урядовий портал, пише agronews.ua.

Із загальної кількості документів 83% витягів (36 127) були сформовані на підставі онлайн-заяв, решта – через Центри надання адміністративних послуг.

Загалом від початку року видано 43 476 таких документів. Найбільше – щодо земельних ділянок, розташованих у Горностаївському (5 964), Генічеському (4 766) та Білозерському (3 525) районах.

Нормативну грошову оцінку земельних ділянок здійснюють для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, вартості земельних ділянок площею понад 50 гектарів для розміщення відкритих спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд, а також при розробці показників та механізмів економічного стимулювання.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: