НОВИНИ

В Україні вивели породу ВРХ, яка здатна давати до 2 кг приросту ваги на добу

16.11.2020 11:12
20-435_21-1

Українські науковці-селекціонери створили нову генерацію м’ясного комолого симентала худоби різної селекції. Нині у стаді провідного в Україні племінного заводу «ДП Дослідне господарство «Чернівецьке» є тварини з двома найбільш продуктивними генотипами. Як виявилося, таких продуктивних генотипів немає у господарствах України, ближнього та дальнього закордону, розповів завідувач відділу тваринництва, член-кореспондент МАНЕБ А. Калинка. Про це повідомляє agro-business, пише agronews.ua.

Наразі на Буковині в племінному заводі «Чернівецькому» нараховується 288 голів цієї м’ясної худоби, зокрема 151 корова нової генерації.

Влітку на культурних пасовищах підсисний молодняк дає у середньому 950–1150 г добових приростів, а після відлучення у 7 місяців важить 220–235 кг, що відповідає новому стандарту для цієї створеної нової генерації м’ясної худоби.

Показово, що 55 цих корів нової генерації і їхні нащадки добре себе показали і акліматизувалися у гірській місцевості Українських Карпат.

Торік 38 бугайців придбали у МХП ТОВ «Баффало» Маневицького району Волинської області для реалізації до Лівану.

За 150 днів інтенсивної відгодівлі за спеціальними рецептами раціонів, отримали по 1480 г добового приросту, а 11 голів дали рекордні добові прирости — 2000 г.

Це свідчить про високий генетичний потенціал створеного нового типу буковинського зонального типу м’ясного комолого симентала худоби.

Нещодавно 38 племінних бичків унікального м’ясного комолого симентала худоби експортовано до Казахстану для розведення і покриття місцевих порід.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: