ВАЖЛИВО

В Україні вивели гібрид білозерної кукурудзи з рекордною врожайністю

03.09.2020 16:02
90d0d94cba9466fdcc59c34661ab3294

В Інституті зернових культур Національній академії аграрних наук ініціювали дослідження зі створення спеціалізованих генотипів кукурудзи. Це зроблено у зв’язку із зверненнями виробничників щодо потреби у гібридах з конкретними якостями. Одним із перших відгуків на запити стало проведення роботи зі створення гібридів білозерної кукурудзи для використання їх у борошномельній промисловості. Про це інформує пресслужба НААН, пише agronews.ua.

«ДН Вайткорн є єдиним зразком відповідного призначення в Україні. Це трилінійний середньопізній гібрид кукурудзи (ФАО 450), який занесений до Реєстру сортів з 2013 року. Напрям використання — на харчові цілі для мукомельної промисловості, за необхідності може бути використаний на зерно і силос. Зерно гібрида біле, зубоподібне. Маса 1000 зерен близько 300 г. Стійкий до ураження основними хворобами. Добре реагує на внесення добрив», — йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що рекомендована зона вирощування культури — Степ. Рекомендована передзбиральна густота стояння рослин — 35-40 (без зрошення), 55-60 (зрошення) тис. шт/га.

Потенційна урожайність зерна зазначеного гібрида становить 15,5 т/га.

«Створення базової генетичної колекції для спеціалізованої селекції кукурудзи дозволяє розширити ринок різноманітного використання продукції, що виробляється із різних частин рослини цієї культури. Впровадження таких інноваційних розробок у виробництво стимулює не тільки прогресування та модернізацію переробної галузі, а й надає додаткові надходження селекційно-насінницьким компаніям», — повідомили науковці.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: