НОВИНИ

Стало відомо, наскільки скоротилось виробництво цукру в Україні

12.01.2020 19:25
tsukor


В 2019/2020 МР в Україні виготовлено 1,48 млн т цукру, що на 19% менше ніж попереднього року. Повідомляє ukrsugar.com.

«Всього в сезоні працювало 33 цукрових заводи, які переробили 9,84 млн т цукрових буряків. Це майже на третину менше ніж попереднього року. Як бачимо, суттєве зменшення кількості сировини потягнуло за собою скорочення виробничих потужностей і, як наслідок, зменшення виробництва цукру в цілому», — прокоментувала заступник голови правління НАЦУ «Укрцукор» Руслана Яненко.

За словами експерта, такий результат є досить прогнозованим, адже світовий профіцит цукру, що тривав останні три роки суттєво вплинув і на український ринок.

«Маємо скорочення посівних площ під цукровими буряками на 20%  і зменшення кількості сировини. Окрім того, що 9 переробних підприємств в цьому році не запустилось, виробничий сезон також скоротився майже на місяць, а це, безумовно, відіб’ється на собівартості виробництва цукру, адже мінімально цукровий завод повинен відпрацювати 100 днів, щоб покрити витрати на запуск», — додала експерт.

Традиційно, трійка лідерів виглядає незмінно:

-Вінницька обл. — 331,9 тис. т;

-Хмельницька обл. — 192,8 тис. т;

-Тернопільська обл. — 186,4 тис. т.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: