НОВИНИ

В Україні виробляють близько десяти видів альтернативного борошна

04.11.2019 09:23
682ede31a42dd001a2741a51fb61d4bc_M

Великим борошномельним комбінатам невигідно перебудовувати виробництво для випуску порівняно невеликих обсягів альтернативного борошна, то таку місію цілком може взяти на себе малий і середній бізнес. Повідомляє Pro-Consulting.

Експерти зазначають, що невеликим підприємствам, що відрізняються управлінською і технологічною гнучкістю, цілком під силу налагодити не лише помол нішевих зернових, а й організувати з отриманого борошна випічку готової продукції. Багато вже активно освоюють цей сектор ринку, і в накладі не залишаються, оскільки послідовники здорового способу життя готові платити більше за корисну їжу.

Сьогодні, за даними Асоціації борошномелів України, в нашій країні освоєно виробництво близько десяти видів альтернативного борошна. Найбільшу частку (близько 50%) серед них займає кукурудзяне борошно, з якого роблять палички, пластівці та інші продукти. На другому місці з 10-відсотковою часткою вівсяне борошно, оскільки вівсяне печиво також користується чималим попитом.

«Виробництво інших видів альтернативного борошна ще не настільки сильно поширене в нашій країні, але саме з цих ніш можна спробувати отримати максимальний прибуток. Наприклад, маловідоме у нас борошно з полби на європейському ринку коштує 3,5 євро за кілограм, правда, і собівартість такого продукту досить висока. Але якщо організувати вирощування, і переробку полби в рамках одного проекту, можна добитися непоганого економічного ефекту», — зауважують аналітики.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: