НОВИНИ

В Україні винайшли новий економний вид захисту рослин

12.04.2020 11:08
Ozymyj-yachmin-696x439

Завдяки винаходу юного генія міського навчально виробничого центру «Спадщина» Романа Кучерявого фермери можуть скоротити витрати препаратів для обробки с/г культур у 60 разів, бо замість 300 літрів препарату знадобиться лише п’ять. Про це повідомляє 33kanal, пише agronews.ua

До слова, цю роботу вже оцінили на Всеукраїнській виставці-конкурсі молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України» у Києві, де вона здобула перше місце. А переможцю принесла грошову премію – 5 тисяч гривень.

Винахід школяра ґрунтується на принципі протилежних зарядів. Як зазначає розробник, метод забезпечує «прилипання» рідини до рослини. З його допомогою зменшуються витрати препаратів, а відтак, зменшується і вплив на навколишнє середовище.

За технологією юного винахідника спочатку рослини треба зросити водою, обробленою позитивними електрозарядами, а потім вносити добрива, заряджені негативними зарядами. Завдяки протилежним зарядам хімічні препарати, як липучка, приклеюються до рослини.

Обробляти таким методом поля легко можна за допомогою квадрокоптера.

Допомагав у роботі Роману його рідний брат Юрій. Брати – двійнята, обидва навчаються в одному класі, вже досліджували не одну тему.

Керує дослідженнями братів Кучерявих керівник гуртка з науково-дослідної роботи МНВЦ «Спадщина» Олександр Герасимов. Ще одним науковим керівником у роботі з ефективного внесення препаратів на рослини є старший викладач Вінницького національного технічного університету Анатолій Хомчук.


Перегляди: 22
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: