НОВИНИ

В Україні виявили канцероген у рафінованій пальмовій олії

12.03.2021 11:32
Bez-imeni-12-11

В Україні виявили канцероген у німецькій рафінованій пальмовій олії постачальника Olenex, яку привезли з Польщі. Про це повідомляє головне управління Державної служби з питань безпеки харчової продукції та захисту споживачів у Києві на своїй сторінці у Facebook, пише agronews.ua.

До уваги споживачів: канцероген у рафінованій пальмовій олії. Відповідно до інформаційного повідомлення RASFF № 2021.0019 від 04.03.2021, інформуємо стосовно виявлення 3-монохлор-1,2-пропандіол (3-MCPD) (5138 ug/kg – ppb) у рафінованій пальмовій олії.

Експортувалась із Федеративної Республіки Німеччина (постачальник: Olenex Edible Oils GmbH, Brake) до Республіки Польща (виробник: Elstar Fats Sp. z.o.o., Stare Pole), звідки надіслано до України (отримувач: ТОВ “Терра Фуд”, вул. Зеленогірська, 8, м. Київ, 03037).

Якщо харчові продукти, які оператор ринку ввіз (переслав) на митну територію України, виробив, переробив або обіг яких здійснює, не відповідають вимогам безпечності, він негайно розпочинає процедуру вилучення цих харчових продуктів з обігу.

“У разі виявлення вказаного харчового продукту повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві за телефоном – (044) 486-95-85 або електронною адресою: [email protected]”, – йдеться в повідомленні.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: