НОВИНИ

В Україні врожай зимових сортів яблук сягатиме близько 400 тис тонн

24.10.2020 11:18
1506687403_yabloki-623x370

У цьому році в Україні врожай зимових сортів яблук буде сягати близько 400 тисяч тонн, повідомив голова громадської спілки «Укрсадвинпром» Володимир Печко. Про це повідомляє УНН, пише agronews.ua.

На запитання, який очікується врожай зимових сортів яблук, Печко відповів: «Це близько 400 тисяч тонн, це приблизний об’єм, як минулого року. Якість яблук буде, як і минулого року, досить непогана, але все одно експортного яблука не вистачає».

За його словами, краща якість яблук у цьому році у Чернівецькій та Закарпатській областях.. Трохи гірша якість у Вінницькій, Тернопільській, Івано-Франківській областях.

Експерт зазначив, що ціна яблук буде на рівні минулого року.

«Тобто від 10 до 14 грн в закупці з господарства. Наразі не дуже високі продажі яблук. Тому ринок «стоїть», і немає глобального попиту, а в майбутньому попит буде формувати ціну», — розповів Печко.

Він наголосив, що на сьогодні ажіотажу на яблуко немає.

«Минулого року яблука купували більше, на сьогоднішній момент реалізація яблука — від 10 до 14 грн. Спрогнозувати ціну в рамках карантинних норм дуже важко. Ніхто не міг передбачити, що в квітні всі активно почнуть купувати яблуко, й воно фактично закінчиться в наших сховищах. Минулого року яблуко почали імпортувати, й імпорт зріс у 10 разів в цьому році», — сказав Печко.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: