НОВИНИ

В Україні впровадять систему відстеження обігу алкоголю та тютюну

27.02.2020 08:32
pivo-butylka-stakan-sigareta

Про це йшлося під час засідання робочої групи щодо виконання положень Меморандуму про наміри для забезпечення стабільності на ринку тютюнових виробів та підтримки конкурентного середовища для всіх його учасників, укладеного між Кабінетом Міністрів України та суб’єктами господарювання тютюнової промисловості. Пише пресслужба Мінекономрозвитку.

Радник Міністра Кабінету Міністрів України Андрій Саварець зазначив, що наразі впроваджується система відстеження обігу алкогольних виробів, досвід якої буде використано для створення системи відстеження обігу тютюнових виробів.

Також було підтримано ініціативу стосовно зміни порядку адміністрування 5% роздрібного акцизу на рівень виробників, як відображено у відповідних законопроєктах, а також створення спільних оперативних груп для виявлення контрабанди та опрацювання питання врегулювання в комерційних політиках виробників відносин із недобросовісними контрагентами.

Більшість учасників робочої групи позитивно оцінили підхід до зміни методології адміністрування 5% акцизного податку. Учасникам, які висловили окрему думку, було запропоновано надати обґрунтовані пропозиції щодо зміни методології адміністрування податку.

Також домовились відпрацювати питання можливого адміністрування разом із Мінфіном.

На наступному засіданні робочої групи, зокрема, планується до обговорення пропозиція щодо системи відстеження переміщення тютюнових виробів (track and trace).


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: