НОВИНИ

В Україні вперше за рік зафіксовано збільшення чисельності ВРХ

31.05.2020 11:16
otravlenie-korovy-vidy-simptomy-lechenie-2

У квітні поточного року в Україні вперше за останні 12 місяців зафіксовано збільшення загальної чисельності корів, порівняно з попереднім місяцем – на 2,8 тис. голів. Про це повідомляє пресслужба Асоціація виробників молока, пише agronews.ua.

Збільшення відбулось виключно за рахунок нарощування поголів’я у домашньому секторі. Тут місячне зростання склало +3,6 тис. гол., порівняно з березнем.

Нарощували поголів’я у 11-ти регіонах, зокрема лідерами були Луганщина (+0,6 тис. гол), Житомирщина (+0,6 тис. гол) та Дніпропетровщина (+0,5 тис.). Зменшилась кількість корів у присадибному секторі лише на Миколаївщині – на 0,2 тис. гол.

В той же час поголів’я корів серед промислових господарств у щомісячній динаміці знову скоротилося, хоча темпи суттєво зменшилися – мінус 0,8 тис. гол./міс. (попередні місяці в середньому – 2-2,5 тис./міс.). При цьому у восьми регіонах кількість корів скоротилася (найбільше на Київщині – мінус 0,7 тис. гол.), а в інших восьми – збільшувалась, ще вісім областей утримались на попередніх рівнях.

В асоціації зазначають, що ситуація із нарощуванням поголів’я корів може виявитися тимчасовим явищем, позаяк про тренд зростання говорити ще зарано. Цей факт може бути зумовленим загальнонаціональним карантином, обмеженнями внутрішньої логістики та сповільненням економічних процесів.

Як свідчать дані Держстату, станом на 1 травня 2020 року, загальна чисельність корів в Україні становить 1,78 млн гол., що на 6,5% менше, ніж у минулому році.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: