ВАЖЛИВО

В Україні вперше за 30 років врахували потреби виробників картоплі

06.03.2021 18:14
la-papa-es-el-tercer-alimento-que-mas-se-desperdicia-en-peru-19781

Вперше за 30 років врахували потреби виробників картоплі. Про це повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Халімон Павло на фейсбук сторінці, пише agronews.ua.

В Україні щорічно знижується виробництво картоплі на 4 кг на одну особу. Це призвело до зростання її імпорту у 61 раз за останні 4 роки.

???? Розвиток картоплярства гальмує мала кількість переробних підприємств, зниження врожайності через глобальне потепління, неможливість виробниками запровадити зрошення і практично відсутність експорту картоплі.

Україна позбавлена можливості експортувати картоплю не лише до Європейського Союзу, а й з 2017 року – до Євразійського економічного союзу через жорсткі карантинні правила, запроваджені на території Митного союзу.

Нагадаємо, в аграрному комітеті проголосували за новий напрям державної фінансової підтримки сільгоспвиробників – картоплярство. Держпідтримка на картоплярство становитиме 60 млн грн у 2021 році.

Програма підтримки з розвитку промислового картоплярства на період до 2025 р. надаватиме допомогу на:

✅ відшкодування вартості насіннєвої картоплі;

✅ встановлення зрошення;

✅ будівництво картоплесховищ;

✅ обладнання передреалізаційної обробки продукції;

✅ будівництво переробних підприємств.

«Цього року завдяки держпідтримці будуть побудовані 20 картоплесховищ, 30 ліній обробки продукції, 3 переробних підприємства з виготовлення крохмалю та картоплі фрі. Дякую за активну позицію Українську асоціацію виробників картоплі та моєму земляку Віктору Лазару», – наголосив він.

Нагадаємо, промислове картоплярство може поповнити держбюджет на 3,8 млрд грн. за рахунок надходжень податків і зборів від зарплати, легалізації, детінізації  роботи сільгоспвиробників (+614%), а також завдяки збільшенню надходжень ПДВ від залучення інвестицій та сплати податків у розмірі (+638%).


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: