НОВИНИ

В Україні вперше за 13 років відновлюють водність водосховища Китай на Одещині

09.09.2020 13:32
1 (1)

Враховуючи значний період (понад рік) катастрофічно низьких рівнів води у водосховищі Китай на Одещині та неможливість заповнення водойми самопливом, через низький рівень річки Дунай, з кінця серпні 2020 року розпочато примусове поповнення водойми за допомогою насосної станції Кілійського міжрайонного управління водного господарства. Про це повідомляє пресслужба Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та Нижнього Дунаю, пише agronews.ua.

Для мешканців Кілійського і Ізмаїльського районів водосховище Китай є єдим джерелом прісної води, яку люди використовують для господарсько-побутових потреб та зрошення. З весни цього року питання по необхідності примусового заповнення водосховища неодноразово порушувалось місцевими мешканцями і депутатами місцевих громад.

Враховуючи складну гідрологічну ситуацію БУВР разом з Одеською обласною державною адміністрацією звертались до Держводагенства та профільного міністерства щодо виділення додаткового фінансування для поповнення Китаю насосною станцією.

Як результат, кошти у обсязі 1.1 млн.грн Держводагенством були виділені. Але враховуючи, що востаннє у водосховище закачувалась вода у 2007 році, потрібно було провести роботи з технічної підготовки до запуску.

Здійснивши всі необхідні заходи 25 серпня відбувся запуск двох агрегатів НС-3 Кілійського міжрайонного управління водного господарства, за допомогою яких розпочато поповнення водосховища Китай.

Воду з водосховища Китай використовують 16 тисяч мешканців сіл Кілійського району: Василівка, Червоний Яр, Фурманівка, Новоселівка, Старі Трояни, Приозерне та двох сіл Ізмаїльського району: Камишівка та Муравлівка.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: