НОВИНИ

В Україні вперше за 10 років підготують інструкцію з упорядкування лісового фонду

26.11.2019 19:24
630_360_1526904807-7501-foto-sergej-gudak-ukrinform

Міністерство енергетики та захисту довкілля розробить інструкцію з упорядкування лісового фонду України для того, щоб Закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону” діяв ефективно. Про це розповів народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко у вівторок на пресконференції в Укрінформі.

“Ми розуміємо, що деякі положення цього закону (“Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону”, – ред.) є суперечливими, вони викликають зауваження, є контраверсійними. Стосовно цих зауважень: ми поспілкувалися з Мінекоенерго (Міністерство енергетики та захисту довкілля, – ред.). Міністерство запевнило нас в тому, що для того, щоб цей закон ефективно діяв і в тому стані, в якому він знаходиться, були попереджені можливі зловживання щодо засовування цього закону, міністерством буде розроблена інструкція з упорядкування лісового фонду України”, – сказав Бондаренко.

Він зазначив, що ця інструкція була відсутня протягом майже 10 років. “Нарешті цей закон став стимулом для врегулювання цього питання”, – наголосив Бондаренко.

За словами нардепа, будуть розроблені правила рубок головного користування в лісах Карпат, санітарні правила, будуть внесені зміни до нормативних актів.

“Цими змінами ми, я сподіваюся, врегулюємо ті спірні питання, що були висловлені з боку науковців та екоспільноти”, – сказав Бондаренко.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: