НОВИНИ

В Україні впали оптові ціни на «борщовий набір»

21.01.2020 14:28
cabbagepotatocarrot-5c112d8546e0fb0001204291

Українські виробники овочів так званого «борщового набору» вважаюють сезон 2019/20 років переважно невдалим для себе, повідомляє Українська плодоовочева асоціація .

«На сьогоднішній день про зростання доходів можуть говорити лише ті виробники картоплі, які не вирощують інших видів традиційних овочів, за умови, що вони отримали непоганий урожай картоплі, звичайно», – коментує ситуацію представник Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Семен Крамаренко. «Однак багато картоплярів займаються також вирощуванням і овочів, таких як морква, буряк, капуста та цибуля. Але ціни на ці товарні позиції дуже сильно впали в порівнянні з минулим роком. Тому втрати на овочах, як правило, перевищували додаткову виручку від реалізації картоплі», – зазначає експерт.


За даними аналітиків EastFruit, оптові відпускні ціни на капусту в Україні на сьогоднішній день вже в середньому в три рази нижче, ніж в цей же період роком раніше. Продати морква теж дуже складно, і ціни на неї за рік впали в середньому в два з половиною рази. Аналогічна ситуація по столовому буряку – овочівники скаржаться, що попит на нього невисокий, а ціни також знизилися в два-три рази в середньому в порівнянні з минулим роком. При цьому певна активізація попиту на ці товари починає спостерігатися.

Тому, поки що, слід погодитися з тим, що овочівники та картопляри України навряд чи можуть записати собі в актив цей сезон.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: