АНАЛІТИКА

В Україні впала ціна на пшеницю нового врожаю

25.09.2020 14:02
t_1_789c04ffb58c7556d10d76b86282e6dfaf50b3f0

Наприкінець поточного тижня на українському експортному ринку пшениці намітився знижувальний тренд. Про це повідомляють аналітики ІА “АПК-Інформ”, пише agronews.ua.

Поки зміни цін попиту на пшеницю в портах України відбуваються в межах сформованих діапазонів.

“Традиційно трейдери не поспішають знижувати ціни пропозиції на базисі FOB. При цьому ціни попиту імпортерів помітно просіли, попри збереження труднощі з озимим сівбою в Причорноморському регіоні і зниження прогнозу виробництва аргентинської пшениці. Ключовим є зниження котирувань пшениці на СВОТ з огляду на низьку активність спекулятивних продажів на біржі, а також зростання курсу долара США і зниження конкурентоспроможності американської пшениці, а також майданчику Euronext на тлі прогнозованих дощів на початок жовтня практично по всій Європі”, – пояснила ситуацію керівник відділу локальних ринків ІА «АПК-Інформ» Анна Танская.

В кінці поточного тижня українські трейдери почали знижувати ціни на продовольчу і фуражну пшеницю на 50-100 грн / т.

Станом на ранок 25 вересня ціни попиту на пшеницю 2 класу і фураж фіксуються в межах 7300-7550 і 7200-7450 грн / т СРТ-порт відповідно, що, тим не менш, в середньому на 200 грн / т перевищує показники кінця минулого тижня .

Таким чином, мінімальні ціни попиту на 450-550 грн / т, а максимальні – на 150-200 грн / т перевищили історичні максимуми, які фіксувалися в кінці січня – середині лютого 2019 року.

“В цілому, дана ситуація нагадує те, що ми спостерігали протягом останніх двох тижнів на українському експортному ринку соняшникової олії. Те, що ряд трейдерів вже почав знижувати ціни на пшеницю має сприяти активізації продажів аграріями. Тим більше, що в Причорномор’ї також прогнозується поліпшення погодних умов і випадання довгоочікуваних опадів, що безумовно чинитиме тиск на ціни»”, – підсумувала А. Танская.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: