НОВИНИ

В Україні відправників вантажів штрафуватимуть за порушення вагових норм

06.11.2020 16:32
42121f00ffc451d0c288e11c1f28cbd4_XL

Комітет з питань транспорту та інфраструктури схвалив до першого читання законопроект №3742 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю». Цей законодавчий документ удосконалює процедуру вагового контролю в Україні. У законопроекті прописані права та обов’язки для відправників і одержувачів вантажів. Про це повідомляє Elevatorist, пише agronews.ua

«Ми вважаємо, що відповідальність за порушення габаритно-вагових норм повинна бути справедливо розподілений між усіма учасниками перевезень», — прокоментував глава «Укртрансбезпеки» Єгор Прокопчук.

Як відзначили експерти Zernovoz, учасники ринку вже давно вимагають чітко позначити відповідальність серед учасників вантажоперевезень.

«Одним з головних нововведень стане визначення відповідальності перевізника та вантажовідправника за порушення габаритно-вагових норм, чого вже давно вимагають учасники ринку», — відзначили експерти Zernovoz.

Як повідомив Єгор Прокопчук, крім законопроекту №3742, є ще проект закону №3743, який вводить нові штрафи за вагові порушення. І працювати вони можуть виключно в комплексі. Документ №3743 Верховна Рада України схвалила в першому читанні, а №3742 — обробляється в Комітеті з питань транспорту та інфраструктури.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: