НОВИНИ

В Україні в тортах виявили трансжири, які призводять до онкологічних захворювань

04.02.2021 09:26
original-b5dc8643e767965b24b8fad62e9ffcad

В Україні в деяких тортах виявили підвищений вміст трансжирів, які можуть завдати шкоди здоров’ю. Про це йдеться в повідомленні Головного управління Держспоживслужби в Києві на офіційній сторінці Facebook, пише agronews.ua.

Торти були замороженими, і їх відправляли на експорт.

“Інформуємо щодо виявлення занадто високого вмісту трансжирних кислот (5.72/100 g) у заморожених тортах, що експортувались з України ТОВ “Фроузенфуд УА” (м. Київ, вул. Промислова, 2, 02088) до Литовської Республіки (UAB Sanitex, Kaunas). Повідомлення отримано через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 26 січня 2021 року № 2021.0393″, – йдеться в повідомленні.

За законом виробник повинен негайно почати процедуру вилучення цих харчових продуктів з обігу і в строк не більше від двох робочих днів письмово проінформувати компетентний орган про вжиті заходи щодо подальшого поводження із зазначеним харчовим продуктом.

Зазначимо, щоб заощадити, виробники додають у нього суміш рослинних жирів, унаслідок чого з’являються “неправильні молекули” – трансжири. У випадку з маргаринами їх нормалізують, а ось у маслі цей показник у підробках може зашкалювати.

Такі жири призводять до хвороб серцево-судинної системи, ожиріння і навіть до онкологічних захворювань.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: