НОВИНИ

В Україні успішно розводять нову породу кіз

23.07.2020 12:32
https://agronews.ua/

Понад 4 роки тому у Франції представник Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області взяв участь у вивченні епізоотичної ситуації та інспектуванні господарств цієї країни  з метою поставки до України племінних кіз альпійської породи. Тоді було відібрано понад 300 голів тварин. Після відповідних ветеринарних процедур поголів’я подолало довгу дорогу і, прибувши до с. Підлісне Олександрівського району Кіровоградської області, це стало початком розвитку козиної ферми та козівництва в районі взагалі. Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби, пише agronews.ua.

У цій справі вирішили спробувати себе люди, які раніше тваринництвом зовсім не займалися. Маючи за плечима понад 3,5 роки досвіду, підлісненська ферма є прикладом успішного козівництва.

Це стало можливим і завдяки ретельному дотриманню працівниками фермерського господарства ветеринарно-санітарних вимог, а також профілактичним щепленням та діагностичним дослідженням, які здійснюють спеціалісти Держпродспоживслужби Олександрівського району згідно з технологічними схемами і протиепізоотичними планами.

Господарство працює в закритому режимі, тут забезпечено високий рівень біобезпеки. Це – обов’язкова умова здоров’я стада. Зайве говорити, наскільки цей чинник важливий, враховуючи, що з 2019 року підприємство має офіційний статус племінного репродуктора альпійської породи кіз в Україні.

Та на цьому тут не зупинилися і взялися за виробництво козиного молока та його переробку на високоякісні натуральні сири. Після проведеного інспектування Держпродспоживслужбою області восени минулого року було видано експлуатаційний дозвіл на їх виробництво.

На підприємстві запроваджено систему HACCP, яка дозволяє контролювати безпечність харчових продуктів по всьому ланцюгу «від лану – до столу».

Нагадаємо, фермер акліматизував європейських овець і вивів власну породу для Карпат.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: