НОВИНИ

Українську спаржу будуть експортувати на Ближній Схід

20.08.2020 11:02
novyj-sezon-3-retsepta-iz-delikatesnoj-sparzhi-750x750

У цьому сезоні через погодні умови українські виробники не отримали запланованого врожаю спаржі. Тому фактично на ринку не було перевиробництва, скоріше, продукції не вистачило, вважає директор зі стратегії та розвитку ТОВ «Нікдарія» Євген Харлан. Про це повідомляє АгроПортал, пише agronews.ua.

«Спаржа починає активно рости при температурі 10 ° С, яка тримається мінімум три доби поспіль. У травні були приморозки, і іноді температура опускалася до 2-3 ° С, тому культура підмерзла, пагони перетворилися в некондиційну продукцію», –  пояснив Євген Харлан.

За його словами, в компанії «Нікдарія» під спаржею в цьому сезоні було 15 га, і вся вирощена продукція реалізовувалася на внутрішньому ринку –  в торгових мережах і через власні роздрібні точки продажу.

«Експортувати спаржу до Європи невигідно через високу конкуренцію на ринку і низьку цінову політику – там спаржа набагато дешевша, ніж в Україні. У цьому сезоні внутрішній ринок був недостатньо заповнений спаржею, і ціна для виробника була хороша», – зазначив виробник.

Він також додав, що компанія планує збільшувати площі під цією культурою і розглядає для експорту спаржі ринки Азії та Близького Сходу.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: