В Україні оприлюднено рівень споживчих цін на продукти харчування за вересень 2020 року. Про це повідомляє Державна служба статистики України, пише agronews.ua.
Серед продуктів харчування, які найсуттєвіше зросли у ціні за січень-вересень 2020 року, можна назвати:
– крупи гречані: з 27,7 грн/кг у січні до 36,8 грн/кг у вересні;
– яловичина: з 132 грн/кг у січні до 143 грн/кг у вересні;
– яблука: з 16 грн/кг у січні до 23 грн/кг у вересні.
А от одними з найбільш стабільних були ціни на спиртні напої. Так, горілка за 9 місяців поточного року здорожчала лишень на 30 копійок, пиво – на 40 копійок, вино – на 50 копійок.
У той же час значно подешевшали:
– філе куряче: з 102,7 грн/кг у січні до 88 грн/кг у вересні;
– м’ясо птиці (тушки): з 59 грн/кг у січні до 53 грн/кг у вересні.
Нагадаємо, «Аграрний фонд» розпочинає форвардні закупівлі зерна врожаю 2021 року.