НОВИНИ

В Україні ціни на цукор на 40% вищі світових

19.02.2021 09:18
e166b6d-sugar

Ціна на цукор в Україні вже кілька місяців на 30-40% є вищою за світові ціни, внаслідок чого ціни на кондитерку виросли на 10%. Те ж стосується ціни на зерно. Про це розповів голова Асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк. Інформують Українські Новини, пише agronews.ua.

«Причини (зростання цін на сировину) різні. Зокрема, це і світові тренди зростання цін на сировину АПК в умовах незрозумілих прогнозів подальшого впливу пандемії на світову економіку. Україна повторює світові сировинні цінові тренди, але з нашою внутрішньоукраїнською специфікою. Наприклад, ціна на цукор в Україні кілька місяців є на 30-40% вищою за світові ціни. Можна було б імпортувати цукор, але заважає заборонне мито», — сказав він.

Олександр Балдинюк зазначив, що ціна на зерно в Україні також вище світових цін.

За його словами, багато країн завбачливо закуповують пшеницю, жито, масло, поповнюючи свої держрезерви, щоб потім здійснювати товарні інтервенції, пом’якшуючи цінові диспропорції на внутрішніх ринках.

При цьому Олександр Балдинюк підкреслив, що Україна експортує мільйони тонн зерна і фактично скасувала можливість застосування товарних інтервенцій.

Тому, на його думку, в Україні, хоча за офіційними балансами є профіцит зерна, внутрішня ціна тримається на дуже високому рівні.


Перегляди: 37
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: