НОВИНИ

В Україні ціни на ранні овочі продовжують стрімке падіння

08.04.2020 12:02
1af38102ccc102d86a5bcd11ec1cb640_XL

Проблеми з каналами збуту та настання тривалої теплої погоди, змушують виробників українських ранніх овочів знижувати ціни. З посинанням на дані гуртових ринків України, пише agronews.ua.

Наразі, ціни на ранню городину в Україні досить помірні. Найбільше, у порівнянні з минулим тижнем, втратив у ціні салат вітчизняного виробництва. Його ціна на гуртовому ринку “Шувар” знизилася в середньому на 25% і складає 42,5 грн/кг.

Майже на 9% скинув у ціні редис. Його середньозважена ціна на гурті – 18 грн/кг.

Добре підупали у ціні помідори салатні рожеві. Вітчизняні на гурті в середньому коштують 65 грн/кг, що на 4,76% нижче попереднього рівня. Імпортовані томати вартують на гурті 60 грн/кг, що менше, ніж було на 8,2%.

Червоні імпортовані томати теж здешевшали до 42 грн/кг, що менше попередніх рівнів на 7,8%. А от хто дивує, так це вітчизняні тепличні червоні томати. Вони зросли у ціні одразу на третину й вже доганяють більш вартісні рожеві. Наразі їх продають по середньозваженій ціні 58,5 грн/кг.

На 6% подорожчала зелена цибуля вітчизняного виробництва. На поточний час вона коштує 45 грн/кг.

А от багатостраждальні огірки тепличні, нарешті намацали дно й стрімко зросли у ціні. Але це вже зовсім інша історія, про яку agronews.ua вже писало і до якої ще неодмінно повернеться у наступних оглядах.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: