НОВИНИ

В Україні трейдери зменшують кількість форвардних програм по зерну

15.12.2020 12:32
a6fa9bfd20d56e17e559f9bc7f96fe7d

Більшість компаній зменшують кількість форвардних програм, оскільки вони більше не довіряють цьому інструменту, – стверджує президент Української зернової асоціації (УЗА) Микола Горбачов. Про це повідомляє agrarnik, пише agronews.ua.

Тож у наступному сезоні не варто очікувати рекордних врожаїв: посівні площі під пшеницею зменшаться, під кукурудзою сільгоспвиробники також не збільшуватимуть площі. Таку думку висловив президент Української зернової асоціації.

«Крім зменшення посівних площ, є ще одна причина чому не варто очікувати в наступному сезоні рекорду з виробництва зернових – більшість компаній зменшують кількість форвардних програм, оскільки вони більше не довіряють цьому інструменту», – наголошує Микола Горбачов.

Нагадаємо, світовий ринок проігнорував російські мита: ціна на пшеницю падає. Наразі українська пшениця торгується на біржах країни за середньозваженою ціною 8000-7360 грн/т за 1-4 клас відповідно.

Зранку 15 грудня 2020 року дещо знизилася ціна на окремі класи пшениці, що відбувається сінхронно з тенденцією світового ринку.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: