НОВИНИ

В Україні суттєво зросли ціни на кукурудзу

12.11.2020 12:02
corn-1726017

Ціни на кукурудзу в Україні продовжили зростання з початку тижня і піднялися до 228 доларів за тонну на умовах CPT-Одеса, що всього на 2 долари нижче максимального рівня з початку цього сезону, досягнутого 2 тижні тому перед знижувальної корекцією. Про це повідомляють аналітики Агритель, пише agronews.ua.

Ціни на кукурудзу в усьому світі залишаються високими. Міністерство сільського господарства США скоротило оцінку виробництва в Україні до 28,5 млн тонн, що на -8 млн т менше, ніж в минулому прогнозі. Ця цифра тепер відповідає прогнозам Agritel.

“Уже в липні наші аналітики прогнозували різке падіння врожайності в Україні. Додатково до цього, показник врожайності в США також був значно знижений. У поєднанні з високим попитом в Китаї це призвело до зростання цін на міжнародному ринку”, – повідомляє Агритель.

Очікується, що до кінця сезону світові запаси кукурудзи впадуть до 291 млн тонн. Слід зазначити, що USDA підвищило оцінку імпорту Китаєм до 13 млн тонн. Однак це все ще набагато нижче фактичних цифр, які можуть становити близько 25 млн тонн.

Вчора фонди фіксували прибуток після різкого зростання у вівторок. Вони були нетто-продавцями 20 000 лотів кукурудзи.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: