НОВИНИ

Українці почали більше їсти шоколаду

16.06.2020 10:02
Українці почали більше їсти шоколаду

Україна у січні-травні 2020 року імпортувала шоколаду на 61,02 млн дол., що на 23,9% більше, ніж за аналогічний період роком раніше. Про це повідомляє Державна митна служба України, пише agronews.ua.

Так, за п’ять місяців цього року імпортовано 14,35 тис. тонн шоколаду на 61,02 млн дол. При чому найбільше шоколаду за місяць з початку року було імпортовано у лютому – на 16,65 млн дол. З початком карантину імпорт цього продукту почав падати – до 7,46 млн дол. у травні.

Шоколаду на найбільшу суму за цей період Україна імпортувала з Польщі (19,86 млн дол.), Нідерландів (9,7 млн дол.) та Німеччини (8,14 млн дол.).

Водночас експорт шоколаду у січні-травні 2020 року проти відповідного періоду минулого року впав на 16,5% у грошовому вираженні – до 52,85 млн дол. Усього його було експортовано 19,74 тис. тонн. Експорт шоколаду у січні сягнув у грошовому вираженні 13,93 млн дол. і впав до 5,96 млн дол. у квітні, а вже у травні експорт почав зростати – до 7,21 млн дол.

Шоколаду на найбільшу суму за цей період Україна експортувала у Білорусь (4,99 млн дол.), Казахстан (4,86 млн дол.) та Румунію (4,36 млн дол.).

Зауважимо, що за п’ять місяців цього року у грошовому вираженні імпорт шоколаду перевищив експорт, тоді як за аналогічний період 2019 року ситуація була протилежною: імпорт цього продукту сягав 49,23 млн дол., а експорт – 63,28 млн тонн.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: